İŞİTME CİHAZI BAKIMI


İşitme cihazı bakımı, işitme cihazlarından en iyi ses kalitesinin alınması ve uzun ömürlü olması için önemlidir. Genellikle işitme cihazlarının yılda bir defa bakımının yapılması önerilir. Tıpkı arabanız gibi, işitme cihazlarınız da belli periyotlarda temizlendiğinde en iyi şekilde çalışacaktır. Düzenli temizlik, gelecekteki olası tamir ihtimallerini azaltır ve kalıntıların cihazın içindeki hassas elektronik aksamı tıkamasını önler.

İşitme cihazları her ne kadar dayanıklı ürünler olsa da zamanla neme maruz kalması, cihaz içinde kir birikmesi veya olası elektronik arızalar sebebiyle performansında düşüklük yaratacaktır. Bu durum bir anda oluşmadığı için de çoğunlukla işitme cihazı kullanıcıları tarafından gözden kaçar. Fakat doğru zamanda bakımı yapılmış işitme cihazlarında bu hatalar rahatlıkla tespit edilip çözüme kavuşturulabilir.

Zaman alacak onarımlar için tamire gönderilen cihazlarının yokluğu, işitme kaybı olan insanların gündelik hayatını zora sokacaktır. Bunun için düzenli bakım yaptırarak bu sürelere maruz kalma ihtimalinizi en aza indirip yada tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.

İşitme cihazınıza düzenli bakım yapılmaması durumunda aşağıdaki durumlarla karşılaşabilirsiniz;

  • İşitme cihazı sesinde azalma
  • Seslerin boğuk gelmesi
  • Seslerin bozuk gelmesi
  • Islık sesi duyma
  • Uğultu sesi duyma
  • İşitme cihazı sesinin tamamen gitmesi
  • İşitme cihazı sesinin ara ara kesilip geri gelmesi


İŞİTME CİHAZI GARANTİ SÜRESİ


Ülkemizde tüketicinin korunması hakkında kanun gereği işitme cihazlarında garanti süresi 2 yıldır. İşitme cihazları satın alındığında garantiyle birlikte gelir ve teslim tarihinden itibaren başlar.

Cihazların garanti süresi dolduktan sonra çıkan arızalar genellikle küçük bir ücret karşılığında tamir olmaktadır. Garantisi bitmiş ve tamire girmiş cihazlara firmamız tarafından tamir de kullanılan parçalara ek olarak garanti süresi vermekteyiz. Detaylı bilgi için ofislerimize uğrayıp, Whatsapp veya telefon üzerinden iletişime geçebilirsiniz.


İŞİTME CİHAZI GARANTİ KAPSAMI DIŞINDA Kİ DURUMLAR


  • İşitme cihazının düşme, ezilme, vurma gibi darbelere maruz kalması
  • Uzun süreli sıvıya temas etmesi veya sürekli maruz kalması
  • Cihazın çalışmasını sağlayan parçalarının başka maddelerce zorlanarak kullanılması
  • İşitme cihazı temizliğinin, cihaza zarar verecek cisimlerle yapılması
  • İşitme cihazlarına zarar verecek tıbbi görüntüleme cihazlarına maruz kalması
  • Aşırı güneş ışığına ve neme maruz kalması (nem tabletleri kullanın)
  • Pil kapağı, boynuz, kalıp hortumu ve akseauarlar dahil edilmez


İŞİTME CİHAZI BAKIMI NASIL YAPILIR


İşitme cihazlarına ne kadar sık bakım yaparsanız o kadar az arıza ile karşılaşırsınız ve cihazlarınızın ömrü de bir o kadar fazla olur. İşitme cihazlarınızı temizlemek, cihazlarınızın düzgün çalışmasını ve yıllarca dayanmasını sağlamanın yalnızca küçük bir parçasıdır.


İŞİTME CİHAZI TEMİZLİĞİ
  1. İşitme cihazınızı temizliğe başlamadan önce temizlik yapacağınız yerin yumuşak bir zemin olmasına özen gösterin.
  2. Daha sonra ellerinizin temiz ve kuru olduğundan emin olun ya da steril eldiven kullanın.
  3. İlk önce yumuşak kuru bir bezle temizleyin
  4. Sonra firmamızdan aldığınız temizleme kitinin içinden çıkan fırça ile mikrofon girişleri dahil, üzerinde gördüğünüz kulak kiri veya diğer dışarıdan gelmiş maddeleri temizleyin.

* Eğer temizleme kitiniz yoksa, yumuşak diş fırçaları kullanabilirsiniz.

* Mümkünse temizliği kağıt havlu üzerinde yapın ve aşağı doğru tutarak yapın ki temizlenen maddeler içeri geri girmesin.


KULAK KALIBI TEMİZLİĞİ

Kulak kalıbıyla kullanılan cihazların (BTE) kalıbını haftada 1 kez ılık sabunlu suyla yıkayabilirsiniz. Kulak kalıbını cihazdan ayırdıktan sonra ılık bir su kabının içinde birkaç dakika bekletin. Daha sonra kuru ve yumuşak bir bezle kurulayın. Daha sonra puar (üfleyici aparat) yardımıyla hortumun içinde ki suyu boşaltın ve birkaç saat kurumaya bırakın.

* RIC (receiver in the channel) yani hoparlörü kulak içinde olan cihazlar da kulak kalıplarının dahi suya temas etmemesi gerektiğini unutmayın. Daha net bir tavsiye ile su veya herhangi bir sıvı temizleyici kullanmadan önce muhakkak bir uzmandan fikir alın.

* İşitme cihazınızın veya kulak kalıbınızın temizlik işlemlerini gece yatmadan önce yapmanızı tavsiye ediyoruz ki bekleme sürecinde cihazınızdan mahrum kalmayın.



Randevu Almak için